Turisten ep udkommet


“Jeg er kommet for at møde mit Europa”.

Nikolaj Nørlund udgiver fredag 16. september ep’en Turisten. Den består af tre tracks, som alle er danske sange. Men denne gang er ingen af dem Nørlunds egne. På den måde bliver Turisten en slags vol. 2 af Kom Med Et Bud (2012), hvor Nørlund solo fortolkede danske klassikere som Ensomhedens Gade 9, To lys på et bord og Smilende Suzi.
Find Turisten på din foretrukne platform.

Denne gang har Nørlund allieret sig med guitaristen Jeppe Brix (Trentemøller (live)) og keyboardentusiasten Adi Zukanovic (Bisse, Irah, Den Magnetiske Ørn, Oh Land (live), Frisk Frugt) og sammen finder de frem til en slags flosset elektrisk kammermusik, som klinger langt fra Nørlunds seneste fuldlængdealbum ViLLA. Et album som han udgav i februar i samarbejde med Copenhagen Phil.

Der er ingen kærlighedssange på Turisten, som undrende oplever sit land og sit Europa på en nærmest uvirkelig rejse. Således åbner ep’en med Den sidste turist i Europa, som Lulu Ziegler oprindeligt sang i efterkrigsårene (1948), fortsætter med CV Jørgensens isnende Det blonde danske smil, for at slutte af med Troels Trier og Røde Mors rørende Lil’ Johnnys mund. På den måde bliver det snapshots af vores egen tid taget med nogle meget gamle kameraer.

Nørlund udtaler om ep’en:
“Det, at fortolke andres sange, er for mig en lige så vigtig og gyldig del af det at lave musik som selv at skrive. Med Turisten ønskede jeg at teste, hvordan sange som de her, fra helt andre perioder, kunne fungere i dag. Det er en sindsygt interessant ting ved sange, at når man planter dem om, så kan de vokse i de vildeste retninger.”

ALLEREDE om to uger spiller Nørlund de eneste koncerter med band i dette efterår. Og det er et stort band han har med, så der kan ydes retfærdighed mod materialet fra det seneste album ViLLA.
De luxe-opstillingen er: Anders Christensen (bas), Oliver Laumann (trommer), Adi Zukanovic (keys), Nils Gröndahl (violin), Josefine Opsahl (cello) foruden Nørlund selv på vokal og guitar.
Find straks billetter til disse begivenheder:
Musikhuset, Aarhus, fredag 30. september. Billetter
DR Studie 2, København, lørdag 1. oktober Billetter

Back to top